За главоболието и аз искам да споделя моите мъки и неволи, дано и успея да помогна на някого. Аз съм в 19 седмица и горе долу отпреди месец - два започна адско главоболие, което не спира по 2-3 дни. В началото беше от кръвното, беше ми много ниско, след което ми изписаха капки Вивотон. Те са хомеопатични. Да, обаче нямаше ефект, явно самото главоболие си има и друга причина.
Понеже нося и очила с диоптър се оказа, че ми се е вдигнал и имам късогледство + астигматизъм, та си взех и нови очила. Леко може да се каже, че понамаляха пристъпите. До вчера, когато болката се появи посред нощ и не можах да се вдигна от леглото и си останах вкъщи.

Принципно вземам шуслерови соли номер 7 за главоболието, но зависи ако причината е някъде другаде, не винаги помагат, но облекчават - при силно вземате 10 таблетки и ги разтваряте в чаша с гореща вода и пийвате на малки глътки. Или профилактично си взимате под езика, абсолютно безвредни са и даже ги препоръчват. Аз лично вземам 2 комбинации за втори триместър и за засилване на имунитета.

Парацетамола не ми действа определено Sad Накрая намерих решение - съпругът ми работи в Ам. посолство и негова колежка ме снабди с американските хапчета Tylenol (преди пиех Мотрин, пак американски, които са чист ибупрофен, но нали сега не е ок). Хора, казвам ви направо се родих след като изпих само едно хапче (принципно може да се пият до 12 на ден).

Другото, което адски много помага, са масажите. Често главоболието идва от схванати вратове, лопатки, болки в гръбнака и т/н, ясно ви е.... Smile Ходя при един масажист в центъра до Стамболийски, разкошен е и много колежки ходят при него, ако някой иска контакти, ще ги напиша после, и какви пари взима самоооо Love 5 лв за масажната яка ми взе (прави се страшен масаж на главата, врата и раменете)

Така че най-сетне надявам се горещо моята двумесечна главоболна одисея да свърши!